Gamle Europa ny glans

Som EU ‘s ledere mødes i London for at skændes over EU ‘s budgetter og angelsaksiske versus den franske model, globale investorer har allerede stemt og er blevet smukt belønnet.
Mange amerikanske investorer synes at have afskrevet Europa som en kunstfærdig lav-vækst lav-retur destination. Denne slags attitude har forårsaget dem at gå glip af nogle store muligheder. Lad os se på et par.
Irland blev altid betragtet som på kanten af Europa. Dens befolkning på 4 millioner mennesker (Det Forenede Kongerige er 15 gange større) blev altid betragtet som lidt af en efternøler. I 1960 ‘ erne, borgere måtte betale for sekundær uddannelse, og så sent som i 1987, irske bruttonationalprodukt var kun 69% af gennemsnittet af de nationer, der til sidst dannede EU. Arbejdsløsheden var 17%.
Pludselig tog sin økonomi. Gennemsnitlige BNP-vækstrater i 1990 ‘ erne var 6,9%, og i 2003, irske BNP var 136% af EU-gennemsnittet med en arbejdsløshed på 4%. Hvordan kan vi højde for denne bemærkelsesværdig kovending? Som sædvanlig, er det ikke på grund af en begivenhed, men snarere et sammenløb af politikker, timing og handling.
I slutningen af 1980 ‘ erne, en grand deal blev ramt: arbejdskraft ville moderere sine krav, friere handel blev forfulgt og selskabsskattesatserne blev bragt til nul for multinationale selskaber investerer i Irland. Uddannelse var også mærkbart forbedret for sin relativt ungdommelige befolkning, især i det teknologiske område.
Inden for en kort tid, Irland blev lavprisselskaber produktion base i Europa, og pengene flød i. Direkte udenlandske investeringer var de vigtigste, og nu 1.100 multinationale – mange i tech sektor – etableret produktion og R&D operationer i Irland. Mere end 25% af alle amerikanske investeringer i Europa går til Irland og Dell er den største eksportør. Dette, til gengæld ført til en eksport boom. Den stærkere økonomi øget også kraftigt arbejdskraft deltagelse, især blandt irske kvinder.
Den deraf følgende stigning i Dublin som en blomstrende by og en større finansielle hub også ført til en turist boom med mere end 6 millioner årlige besøgende. I stedet for talentfulde irske arbejdstagere migrerer til USA for muligheder, de kom hjem i hobetal.
Du kan se, hvordan hver handling spin og hjælper med at bygge vedvarende vækst og dynamik. Hver handling førte til et andet i en god cirkel, men den vigtigste ingrediens for succes var utvivlsomt massiv tilstrømning af kapital – kapital fra udenlandske direkte investeringer, EU-støtte, fra eksporten, fra stærkere nationale kapitalmarkeder og fra migration. God Pro vækstmarked politikker sammen med betydelige mængder af kapital kan føre til økonomiske mirakler.
Udfordringen for Irland nu er at bevare sin konkurrenceevne og dynamik over for større konkurrence og højere omkostninger plus en potentiel ejendomsboble. Trængsel i Dublin, som udgør 33% af befolkningen og 40% af BNP, er en flaskehals på vækst.
Nyt Irland fonden er en lukkede fond, der har gjort det ganske godt. I de sidste ti år, det har et gennemsnitligt årligt afkast på 13%, og i løbet af det sidste år, det var mere end 35%. Det handler på en 10% rabat til sin nettoformue og administreres af Bank of Ireland
Næste, lad os tage et hurtigt kig på vært for denne uges EU-topmøde, UK, som har haft stor gavn af sin åbenhed for verden. London er vokset i de sidste 20 år af 800.000 at nå næsten 7,5 millioner. Der er 300 sprog, der tales i London, og antallet af nationaliteter nærmer sig 100. Storbritannien er et af kun tre europæiske lande, samt Sverige og Irland, som har givet arbejdstagere fra Østeuropa gratis adgang til sine labor markeder. Siden maj sidste år har 175,000 accepteret invitationen. IShares MSCI Storbritannien indeks er op til 12% i de sidste 12 måneder.
Mens den amerikanske diskussion af den flade skat ikke synes at gå længere end den lokale Starbucks, har mange af landene i Østeuropa allerede vedtaget en. Den flade skat, kombineret med østeuropæiske lande lave omkostninger struktur, adgang til nye markeder i EU og en stærk arbejdsmoral har ført til en kraftig stigning i væksten. Fordi østlige europæiske aktiemarkeder handles tyndt, hvorfor ikke bruge iShares MSCI Østrig indeks som en proxy? Østrig fungerer som en gateway til Østeuropa og funktioner som dets finansielle, transport og logistisk knudepunkt. Østrig har også skære sin selskabsskattesats fra 34% til 25%. Den østrigske ETF er op til 40% over de sidste 12 måneder.
Tysklands BNP vækst har været anæmiske, men iShares MSCI Tyskland indeks er op 16% i det forløbne år. Grunden, virksomheder som ABB og Siemens venter ikke politikerne til at fortælle dem, hvad de skal gøre. De søger verden for muligheder og vinde store kontrakter.
Selv de bredeste europæiske indeks klarer sig godt. IShares MSCI ØMU indeks er op over 15%, og iShares S & P Europa 350 indeks er næsten 16% i det forløbne år. Til sammenligning, den S & P 500 er oppe lidt bedre end 6%.
Må ikke købe ind i mediernes no-vækst, no-lejlighed etiket for Europa. Det har nogle af verdens bedste multinationale selskaber og kontrol 40% af verdens rigdom. Især kan amerikanske markeder fortsat churn uden at gøre nogen frem, en ny investering i “Gamle Europa” være et klogt træk til din portefølje.
For mere information gå til eller ring 877-221-1496

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *